八海山のこだわり

【ティムズ・コーナー1】精米

私の修業は八海山の精米工場から始まりました。
Vertical Rice Milling machine.

Vertical Rice Milling machine.

はじめに、私は様々な種類の酒米について学んでいます。 八海山では7種類の酒米を使っています。 酒米で一番有名なのは山田錦ですが、地元新潟県で栽培されいてる酒米は五百万石です。
Vertical Rice Milling machine.

Before and after rice milling.

もちろん、精米工場の主な仕事は、酒米を精米します。 酒米は、ひび割れを避けるために、温度に十分注意しながら、ゆっくり精米します。 八海山は全てのお酒で特定名称の品質基準よりも米を削っています。 ですから、八海山の日本酒は淡麗ですっきりとした味わいです。 八海山の日本酒はこの玄米からすべてが始まります。 このお米を自分の手で感じることで、 八海山をもっと特別に飲むことができます!

記 2016~2017年

After milling rice is bagged up, stacked and is ready for resting.

After milling rice is bagged up, stacked and is ready for resting.

  My learning at the brewery has begun at the seimai koujo! First, I’m learning all about different types of sake rice! Hakkaisan uses 7 kinds of sake rice. Perhaps the most famous of these is Yamadanishiki, But the sake rice that is grown locally in Niigata is Gohyakumangoku. Of course the primary job at the Koujo is to mill the sake rice. Sake rice must be milled slowly and with careful attention to temperature to avoid cracking. Hakkaisan polishes their rice below the required levels for all their sake. This makes hakkaisan sake smoother and cleaner. Hakkaisan sake starts out at whole grain sake rice. Feeling this rice in my own hands makes drinking hakkaisan even more special!
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