最新情報
会社について
製品について

ティムズ・コーナーについて

 

平成24年から八海醸造のブランド・アンバサダー(大使) としてアメリカを拠点に日本酒の普及活動に
取り組むティモシー・サリバン氏が、これまで以上に海外での日本酒の需要が高まってきていることから、
日本酒に関するより高度な教育知識、レベルを求められており、日本の風土、製造工程、発酵工程の知識を
文化活動を通じて知識を深くしてもらうために、弊社にて、製造の専門家の下で、
日本酒文化を1年間交流・体験する機会を設けることになりました。

また、日本酒産業の文化、地域文化にも触れあってもらうために、会社行事、地域行事への参加も予定しています。

ティムさんの1年間の活動や、魚沼での生活などをティムさん自身がブログに綴ります。

新鮮な目線からみた八海山の日常や文化をお楽しみ下さい。

 

ティムさん

ティムさんからのメッセージ
 

In April 2005, I had my first sip of premium japanese sake.

That sake was a glass of Hakkaisan Junmai Ginjo and this first sip of Hakkaisan started me on my path to eventually work full time in the sake industry.

Over 11 years later, I am ready to begin a new adventure, this time again with Hakkaisan.

I’ll be living for one year at Hakkaisan Brewery and doing a year of cultural activities which will focus on learning the craft of sake brewing from the kurabito at Hakkaisan.

I’ll also be exploring the local community of Minami Uonuma, Niigata and getting to know Japanese language and sake culture.

Please check Tim’s Corner every week to learn about my experiences at Hakkaisan!

 

2005年4月私はプレミアム日本酒を初めて飲みました。

この日本酒は「八海山 純米吟醸」でした。
この最初の一杯の八海山が後に私の日本酒業界での仕事へとつながりました。

11年間の歳月を経て、新しい冒険が始まります、もう一度八海山と一緒に。

私は1年間、八海醸造に住み込み、八海山の蔵人から酒造りの技を学んだり、様々な文化活動をしていきます。

その上で南魚沼の地域社会や言語文化や酒文化を探究していきます。

是非ティムズコーナーを毎週チェックして、私の八海山での体験をご覧ください!

 

記事一覧はこちら ↓

ティムズ・コーナー 海外アンバサダー ティムさんの日本滞在記 記事を読む

 

preload preload preload

| ホーム | 最新情報 | 会社について | 製品について | お客様相談室 | サイトマップ | English |
Copyright 2011 HAKKAISAN BREWERY CO.,LTD. All rights reserved.